KONEČNĚ
ČESKÉ
HRANOLKY!
Příprava
cca 100 min.
Náročnost
lehká
Ingredience
- Brambory odrůdy Agria
- Olej
- Sůl
Postup
Doporučená příprava:
- Omyté brambory krájíme pomocí speciálního kráječe na hranolky a vkládáme je do studené vody.
- Hranolky promícháme a přeložíme do studené vody. Necháme máčet cca 60 minut.
- Hranolky vyjmeme z vody a přeložíme do hrnce se studenou vodou ochucenou solí, cukrem a octem.
- Přivedeme pod bod varu (cca 90 °C) a táhneme, dokud hranolky nelze ohnout.
- Hranolky vyjmeme na čisté plátno, osušíme a následně vychladíme v šokovém zchlazovači.
- Hranolky předsmažíme v nahřáté fritéze na 145 °C cca 4,5 minuty. Okapané opět zchlazujeme nebo zamrazujeme.
- Hranolky dosmažíme při teplotě 180–190 °C.