Řízný
český křen
Křen je
v Česku doma
Křen je nedílnou součástí českých receptů už stovky let. Kdo někdy neochutnal křenovou omáčku s dušeným hovězím, mandlovo‑smetanovou křenovou omáčku nebo tradiční zabijačkovou vejmrdu!
Smutnou pravdou ovšem je, že většina křenu, který se v Česku prodá, pochází ze zahraničí. Celých 95 % produkce. A to chceme změnit!
Český křen
z Mělnicka
Makro v rámci iniciativy ČESKÉ POLE předem odkoupilo celou úrodu Mělnického křenu , kterou farmáři letos sklidili, a nyní tento křen najdete pod značkou METRO Chef. Tento křen vyniká výrazně říznou chutí a prvotřídní kvalitou. Jídlům tedy dodá ten správný říz. Navíc je dostupný celoročně díky skladování v chladu a tmě.
Chutný
a zdravý!
Kromě toho, že je křen tradiční součástí české kuchyně, je také velmi zdravý. Je totiž významným zdrojem vlákniny, vápníku, draslíku, fosforu, vitamínu B6, zinku a železa. Obsahuje třikrát více vitamínu C než citrón.
Oblast pěstování
Náš křen pochází od firmy Český chřest, která ho pěstuje v úrodné Polabské nížině v okolí Hostína u Vojkovic. Půdní i klimatické podmínky jsou zde pro pěstování křenu ideální.
Firma
Český chřest
NAŠI FARMÁŘI
Jiří šafář
Český křen nám dodává firma Český chřest, která na Mělnicko úspěšně vrátila pěstování tradičních plodin. Po českém chřestu se minulý rok rozhodla vysadit také křen, který už sklidila a exkluzivně dodává do prodejen makro. Za celým projektem stojí pěstitel a velký srdcař Jiří Šafář.