KONEČNĚ ČESKÉ HRANOLKY!

KONEČNĚ
ČESKÉ
HRANOLKY!

Příprava

cca 100 min.

Náročnost

lehká

Ingredience

  • Brambory odrůdy Agria
  • Olej
  • Sůl

Postup

Doporučená příprava:

  • Omyté brambory krájíme pomocí speciálního kráječe na hranolky a vkládáme je do studené vody.
  • Hranolky promícháme a přeložíme do studené vody. Necháme máčet cca 60 minut.
  • Hranolky vyjmeme z vody a přeložíme do hrnce se studenou vodou ochucenou solí, cukrem a octem.
  • Přivedeme pod bod varu (cca 90 °C) a táhneme, dokud hranolky nelze ohnout.
  • Hranolky vyjmeme na čisté plátno, osušíme a následně vychladíme v šokovém zchlazovači.
  • Hranolky předsmažíme v nahřáté fritéze na 145 °C cca 4,5 minuty. Okapané opět zchlazujeme nebo zamrazujeme.
  • Hranolky dosmažíme při teplotě 180–190 °C.

Podporují nás

Mapa Pěstitelů

Pěstitelé

1 Zelí

Agrokomplex Ohře a.s., Jaroslav Zeman

2 Šalotka

CF Trading s.r.o., Antonín Hořejší

3 Křen

Český chřest spol. s.r.o., Jiří Šafář

4 Brambory

Euro Agras s.r.o., Vlastimil Rasocha

5 Kmín

Náš kmín s.r.o., Karel Jonák

6 Česnek

Česnekárna s.r.o., Roman Hurt

7 Okurky

ZOŠI Agro, s.r.o., Tomáš Zoufalý

8 Český modrý mák a bílý mák

Náš kmín s.r.o, Karel Jonák

9 Švestky

Agro Žlunice, Josef Myška

10 Bílé Víno Rinot, červené víno Nativa, šumivé víno Neupery sekt

Vinselekt Michlovský a.s., Miloš Michlovský

Partnerské restaurace

1 Long Story Short Hostel & Café,

Olomouc

2 Restaurace Na kraji,

Liberec

3 Galerie Mlýn,

Žeraviny

4 Hotel Passage / Restaurant Passage,

Brno

5 Restaurace a penzion Na Gruntu,

Aš (Hazlov)

6 Pedro's Streetfood Bistro,

Mikulov

7 Sugar Life by Vlad Ryasnyy,

Brno

8 Cukrárna Slaďme se,

České Budějovice

9 BRATRS bistro,

Brno

10 V Zátiší,

Praha

11 BEJKN bistro,

Čáslav

12 Nadivoko,

Kvilda

Mapa partnerských restaurací
Mapa partnerských škol

Partnerské školy

1 Hotelová škola

Plzeň

2 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola,

Teplice

3 Hotelová škola

Poděbrady

4 Střední škola gastronomie,

U Krbu, Praha

5 Střední škola Brno,

Charbulova